Proprietarii autoturismelor parcate pe trotuar vizați de polițiștii locali

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei au desfășurat marți, 25.05.2021, între orele 10.00-12.00 şi 16.00-18.00, o amplă acțiune care a vizat respectarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 305/2018 privind regimul de acces şi circulaţie, staţionare şi parcare pentru diferite categorii de vehicule rutiere în municipiul Bacău.

Au fost vizate în special străzile din zona centrală a municipiului Bacău fiind aplicate înștiințări tuturor mașinilor parcate pe trotuar, dar şi celor parcate pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități fără a deține card-legitimație de parcare. În urma acțiunii au fost identificate un număr de 60 autovehicule care încălcau prevederile actului normativ mai sus menționat.

Astfel, conform art. 22, lit. k din Hotărârea Consiliului Local nr. 305/2018 privind regimul de acces şi circulaţie, staţionare şi parcare pentru diferite categorii de vehicule rutiere în municipiul Bacău, parcarea, staționarea sau oprirea pe trotuare se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 200 şi 1.000 lei.

Pe această cale cetățenii municipiului Bacău sunt rugați să utilizeze parcările publice amenajate, evitând astfel parcarea autovehiculelor în locuri interzise.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *