Rabla pentru electrocasnice 2019, sesiunea a II-a. 28.269.300 lei în vouchere.

Debutul programului ”Rabla pentru Electrocasnice” 2019, lansat de AFM, a făcut ca suma de 40 de milioane de lei noi să se epuizeze în 12 ore de la punerea lor în vigoare, deoarece au fost introduse și vouchere pentru televizoare. A doua sesiune a programului, a avut o sumă ceva mai mică, adică 28.269.300 lei.

Începând cu data de 6 iunie 2019, persoanele fizice care s-au înscris în
Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla Electrocasnice) prin intermediul aplicației electronice pe pagina web a Administrației Fondului pentru Mediu, au posibilitatea de a modifica eficiența energetică a unui echipament aprobat, doar de la o clasă superioară la o clasă inferioară, până în momentul utilizării voucherului, cu modificarea sumei aferente fiecărei categorii de echipament. Modificările voucherului vor putea fi operate de către comercianți în momentul achiziționării unui echipament, la solicitarea beneficiarului.

Începând cu data de 18 iunie 2019, sumele aferente voucherelor neutilizate în termenul de valabilitate al primei sesiuni, precum și diferențele rezultate din modificarea eficienței energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, de la o clasă superioară la o clasă inferioară în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice au devenit disponibile pentru noi înscrieri.

Cei care s-au înscris la sesiunea a II-a a Progamului au timp de 15 zile calendaristice să folosească voucher-ul la comercianții autorizați, adică până pe 8 iulie inclusiv. Lista cu comercianții eligibili în programul rabla pentru electrocasnice este disponibilă pe site-ul afm.ro

Echipamente eligibile în Programul Rabla pentru Electrocasnice 2019:

Mașini de spălat rufe
a. 200 lei- eficiență A++
b. 300 lei- eficiență A+++

Mașini de spălat vase
a. 300 lei- eficiență A++
b. 400 lei- eficiență A+++

Frigidere/combine frigorifice/lăzi frigo/congelatoare
a. 300 lei- eficiență A++
b. 400 lei- eficiență A+++

Aparate de aer condiționate, inclusiv portabile
a. 400 lei- eficiență A++ și A+++

Televizoare
a. 200 lei- eficiență A și A+
b. 400 lei- eficiență A++ și A+++

Pentru a putea beneficia de voucher persoana fizică trebuie să ofere la schimb un electrocasnic din aceeași categorie, cu excepția mașinilor de spălat vase, unde se poate oferi orice alt electrocasnic participant în program (schimb 1 la 1, cu excepția mașinilor de spălat vase)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *