Rezultatele acțiunilor pentru prevenirea răspândirii COVID 19, derulate în weekend-ul 14-16 august

În perioada 14-16 august a.c., acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au continuat, sub autoritatea prefectului, în zonele aglomerate din judeţul Bacău, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun,  scopul vizat fiind prevenirea şi limitarea răspândirii virusului Covid 19.

La aceste acţiuni au participat, zilnic, aproximativ 240 de efective formate din poliţişti, jandarmi, polițiști locali dar şi reprezentanți ai instituţiilor cu atribuţii de control.

În cadrul activităţilor au fost legitimate 3017 persoane, au fost verificate 447 obiective (restaurante, parcuri, terase, spaţii de cazare ş.a.) şi 1243 mijloace de transport, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 344 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 35.100 lei.

Vă reamintim că respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică îi ajută să-şi protejeze propria sănătate și viață, dar și a celor din jur.

Prelungirea stării de alertă de către autorităţile române implică continuarea aplicării de măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor virusului COVID 19, iar respectarea acestora va fi atent monitorizată de către instituţiile abilitate.

În acest context, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a inițiat campania de prevenire a răspândirii SARS CoV 2, ”POARTĂ MASCĂ! PENTRU SIGURANȚA TA ȘI A MEA!”. Campania are ca și scop informarea populației cu privire la modalităţi de prevenire a răspândirii SARS CoV 2, cât și conștientizarea importanței purtării măștii de protecție. Campania se desfășoară în perioada august – septembrie 2020, pe raza întregului județ și are ca direcții de acțiune transmiterea mesajelor cu caracter preventiv prin intermediul canalelor de informare în masă, distribuirea către beneficiari a unor materiale care conţin recomandări destinate autoprotecţiei și organizarea de acţiuni pentru grupurile ţintă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *