Rezultatele controalelor efectuate de D.S.V.S.A. Bacău, în perioada stării de alertă

În ultimele 30 de zile, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor ai D.S.V.S.A. Bacău au efectuat controale pentru verificarea cerintelor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică si a celorlalte tipuri de unități în cadrul cărora se comercializează produse alimentare către consumatorul final, în perioada stării de alertă.

Până la această dată, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 23 000 lei, pentru abateri de la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor în unități tip: restaurant, fast-food, pizzerii, laboratoare de cofetarie-patiserie, brutării, depozite alimentare, supermarket-uri, magazine alimentare, baruri.

Ca si măsură complementară a fost reținută oficial și o cantitate de 35 kg arahide, fructe confiate, compoturi, care nu prezentau elemente lizibile de identificare și etichetare, într-un laborator de patiserie. De asemenea, în urma controalelor au fost aplicate și 7 avertismente scrise.

Principalele deficiențe constatate la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în urma controalelor efectuate au fost:
• Comercializarea produselor alimentare in spații neaprobate sanitar veterinar;
• Neîntreținerea spațiilor de depozitare și prelucrare a produselor alimentare;
• Ambalarea și etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare in unitati tip restaurant;
• Raionare necorespunzătoare a produselor alimentare;
• Manipulare și depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare și a ambalajelor;
• Neîntreținerea spațiilor și echipamentelor;
• Spații neigienizate corespunzător;
• Echipamente de lucru incomplete

Controalele realizate sub coordonarea ANSVSA, cu această tematică vor continua pe toată durata stării de alertă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *