Șase incendii în ultimele 24 de ore

           În intervalul 29-30 ianuarie a.c., în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău s-au produs șase incendii. Dintre acestea, în patru situații, cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul/burlanul de fum defect sau necurățat, iar în două dintre situații, cauza probabilă de producere a incendiului a fost utilizarea focului deschis în spații deschise și utilizarea echipamentelor electrice improvizate. Printre cele mai semnificative intervenții amintim:

           Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă din comuna Filipești

           În cursul zilei de luni, 29 ianuarie a.c., pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în comuna Filipești, sat Onișcani, în urma unui apel primit pe Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 care anunța producerea unui incendiu.

           Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul ISUJ Bacău și ISUJ Neamț, respectiv trei autospeciale de stingere.

           La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului locuinței pe o suprafață de aproximativ 150 mp, fiind lichidat de pompierii militari în limitele găsite.

           Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este coșul/burlanul de fum defect sau necurățat.

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodărie din comuna Gioseni

           În cursul zilei de ieri, 29 ianuarie a.c., Garda de Intervenție a Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în comuna Gioseni, sat Gioseni, pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă de locuit și un adăpost de animale.

           La locul indicat, s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere, încadrate cu 10 pompieri. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată, la nivelul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 80 mp și la nivelul unui adăpost de animale, pe o suprafață de aproximativ 12 mp, fiind lichidat în limitele găsite.

            Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este coșul/burlanul de fum defect sau necurățat.

Pentru a nu deveni victime ale incendiilor de locuinței, vă recomandăm să manifestați prudență, pe toată perioada sezonului rece, la exploatarea mijloacelor de încălzire și să țineți cont de următoarele măsuri:

  • Asigurăți-vă că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum, cel puţin o dată pe an;
  • Folosiți doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respectați întocmai instrucţiunile producătorului;
  • Depozitați cenuşa într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite, etc;
  • Stingeți întotdeauna focul din sobă înainte de culcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *