Scandal în lumea șahului

A avut loc un scandal între campionul mondial norvegian, Hans Niemann si ,,minunea americană,, Magnus Carlsen în care, acesta din urmă l-a învins în mod neașteptat.

BBC relatează că Magnus Carlsen l-a acuzat pe Hans Niemann de joc necinstit, după ce a pierdut cupa Sinquefield, în septembrie.

Acesta a urmărit să pună capăt acestor acuzații și afirmații nefondate, atunci când Carlsen, numărul 1 mondial, a declarat ce Niemann, care avea doar 19 ani a trișat pentru a-l învinge la turneul din Saint Louis, Missouri.

Niemann a recunoscut public că a trișat de două ori în meciuri online, pe chess.com, la 12 și la 16 ani, alegându-se cu contul suspendat deoarece, s-ar fi găsit dovezi că Niemann ar fi trișat, probabil un aproximativ de 100 de meciuri online. Cu toate acestea, nu s-au găsit dovezi de înșelătorie și în turneul împotriva lui Carlsen.

Aceste acuzații au dus la speculații pe rețele de socializare, afectându-i imaginea lui Niemann.

Există teorii conform cărora Niemann ar fi folosit microfoane minuscule încorporate în corp, gen cip cu care ar fi putut transmite instrucțiuni codificate.

Pentru a se apăra, Niemann a intentat un proces de defăimare în valoare de 100 de milioane de dolari împotriva lui Carlsen, a site-ului Chess.com și a lui Hikaru Nakamura, cel care ar fi amplificat acuzațiile lui Carlsen.

Cazul a fost respins, ceea ce a dus la discuții extrajudiciare pentru rezolvarea problemei.

Așadar, contul lui Niemann a fost restabilit, Carlsen acceptă că nu a existat nici o înșelătorie și Chess.com spune că această dispută s-a rezolvat.

Mâncătoria este și în rândul șahiștilor de talie mondială, la fel ca în domenii artistice importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *