Schimbare la nivelul conducerii Serviciului Român de Informații

La data de 31 iulie 2020, prin decret prezidențial, domnul general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost înaintat în gradul de general – cu patru stele, eliberat din funcţia de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii pentru zona financiar-logistică şi trecut în rezervă cu noul grad, începând cu data de 1 august 2020.

La aceeași dată, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire în funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii a domnului general de brigadă Gheorghe-Stancu Răducu, începând cu data de 1 august 2020.

Gheorghe-Stancu Răducu, 47 de ani, a fost admis în anul 1992, pe locurile SRI, la cursurile de zi ale Academiei Tehnice Militare. La finalizarea anului III de studii i s-a acordat gradul de locotenent, iar la 25 mai 1998 a fost repartizat la Serviciul Român de Informaţii şi numit în funcţie la Direcţia Logistică.

Începând cu anul 2002, ca urmare a rezultatelor obţinute în activitatea profesională, a fost promovat în funcţia de şef birou, iar la data de 15 mai 2006 în funcţia de şef sector.

La data de 01 iulie 2008 ofiţerul a fost numit în funcţia de locţiitor al şefului Direcţiei Înzestrare şi Patrimoniu.

La data de 20 octombrie 2009 a fost numit şef al Direcţiei Logistică (prevăzută cu gradul de general-locotenent), funcție pe care o ocupă și în prezent.

Prin Decretul nr.1120 din 29 noiembrie 2017 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, cu o stea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *