Şcoala de Vară a micului naturalist – EDIŢIA a II-a, 27-29 iulie 2021

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” vă invită la Muzeul de Ştiinţele Naturii, să participaţi la „Şcoala de Vară a micului naturalist”, proiect ajuns la a II a ediţie.

Şcoala de Vară este un proiect adresat copiilor cu vârste cuprinse între 7-14 ani și își propune atragerea acestora către instituția muzeală prin implicarea lor în activități instructive și recreative specifice vârstei, caracteristice petrecerii timpului liber într-un mod util.

Proiectul include activităţi teoretice şi practice organizate în cadrul unor ateliere de lucru pe teme de cunoaștere a mediului înconjurător și a diversității lumii vii. Astfel, participanţii au oportunitatea de a consolida cunoştinţele dobândite în timpul școlii la disciplinele de cunoașterea mediului/biologie într-o atmosferă nonformală, recreativă.

Se doreşte crearea unui cadru de activitate stimulativ, în care copiii își pot dezvolta creativitatea, inventivitatea, spiritul de echipă și interesul pentru mediul înconjurător, cu formarea unui comportament ecologic.

Proiectul educațional se va desfășura în perioada 27-29 iulie 2021, la sediul Muzeului de Științele Naturii Bacău din Parcul Cancicov.

Școala de Vară este organizată în 3 ateliere de lucru  (Din lumea plantelor, Trecut și prezent în lumea animală, EcoKids), cu următoarele activități:

Ziua 1 – 27.07.2021

Din lumea plantelor

  • „Ce sunt plantele medicinale”  – prezentări multimedia privind diversitatea plantelor medicinale și aromatice, precum și importanța acestora în viața noastră; identificarea diferitelor organe vegetale prin intermediul unor exponate autentice, auxiliare și complementare; proiecții prin intermediul microscopului ale unor secțiuni histo-anatomice prin organele vegetative ale diverselor plante de interes terapeutic.
  • „Realizarea unui ierbar” – prezentări multimedia privind etapele de lucru pentru realizarea unui ierbar tematic; activitate practică de realizare a unor coli de ierbar cu plante vasculare reprezentative din flora României, respectând etapele de lucru; prezentarea unor ierbare tematice;
  • „Florile de grădină” – activităţi de comparare și recunoaștere a tipurilor de flori, observarea diversității speciilor de plante ornamentale din Grădina Senzorială a muzeului.

Ziua 2 – 28.07.2021

Trecut și prezent în lumea animală

  • Din lumea animalelor preistorice”– observații asupra unor fosile autentice din colecția de paleontologie a Muzeului de Științele Naturii Bacău; jocuri interactive: etapele prin care o fosilă poate ajunge exponat într-un muzeu; atelier de creaţie, pictarea de către participanţi a unor replici ale unor fosile precum trilobiți, figurine cu dinozauri sau dinți fosili; concurs „Descoperă exponatul!”, identificarea unor animale preistorice din cadrul expoziției „O lume dispărută”, pe baza unor informații furnizate de muzeografi şi completarea unui chestionar;
  • Diversitatea lumii animale– prezentare şi observaţii asupra unor exponate autentice din colecţii de zoologie şi din expoziţiile muzeului;

Ziua 3 – 28.07.2021

EcoKids

  • Despre reciclarea deșeurilor” – atelier de creație artistică, în care se utilizează materiale reciclabile pentru confecționarea unor obiecte utile (căsuțe pentru insecte) sau obiecte decorative.
  • Poluarea și purificare apei” – Activitate practică de confecționare a unui sistem de filtrare a apei poluate.

În perioada 27-29 iulie 2021, activitățile se vor desfășura zilnic între orele 1000 – 1300. Înscrierile se vor face pentru fiecare modul în funcție de opțiune.

Tariful de participare este de 20 lei/copil/zi. Înscrierile se fac până la data de 23 iulie 2021, la telefon 0234/512006 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *