Secția ATI a Spitalului Piatra Neamț a luat foc. Șapte pacienți intubați au decedat

UPDATE ora 22.00 În urma celor mai recente informații, vă comunicăm că zece pacienți internați în secția ATI afectată de incendiu au decedat. Alți doi pacienți intubați la ATI, în timpul incendiului, și care se aflau, ulterior, în UPU pentru transferul la Iași au decedat. Totalul victimelor ridicându-se la 12.

Medicul de pe secție care a intervenit pentru salvarea vieții pacienților are arsuri pe 40% din suprafața corpului și primește îngrijri, starea acestuia fiind stabilă la acest moment, însă va fi transferat în secțiile speciale din țară. Alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – care au suferit răni în urma intervenției de a salva pacienții din secția ATI primesc îngrijiri. Ministrul Nelu Tătaru a solicitat o verificare minuțioasa a instalației electrice și a consumului de energie a echipamentelor adăugate.

UPDATE ORA 21.00

La fata locului se afla doi procurori și experți pentru a cauta dovezi care pot duce la motivul incendiului. Pe surse se pare ca o cauza ar fi explozia unui tub de oxigen sau faptul ca în ultimile săptămâni în secție au fost aduse aproximativ 60 de aparate(concentratoare de oxigen) și conectate la instalația din 1970, fără sa se facă o verificare amănunțită a acesteia. În cursul zilei de ieri secția de ATI intrase în renovare.

UPDATE ORA 20.00 In acest moment sunt 10 morți și 6 răniți din care 4 cadre medicale în stare gravă. 17 ambulante se deplasează de la Iași pentru a prelua pacienții din spitalul din Piatra Neamț. Aceștia vor fi internati în spitalul din Letcani chiar dacă acesta nu are încă acreditare. Medicul aflat în stare gravă cu 80% arsuri pe suprafața corpului este transportat în acest moment către București la spitalul Floreasca. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru se afla în drum spre spital.

Un incendiu a izbucnit in aceasta seara, la Secție ATI din incinta spitalului județean din Piatra Neamț. Pompierii transmit că secția arde cu flacără deschisă și degajare mare de fum.

Oficialii IGSU spun că șapte oameni, aflați pe secție, au murit.

„Având în vedere numărul de persoane existent internat în secție, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție”, transmite pentru alephnews.ro, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pompierii acționează cu cinci autospeciale de stingere și 1 autoscară.

ISU Neamț comunică faptul că in jurul orei 19:30, incendiul a fost lichidat.

Sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *