Ședința Comandamentului de iarnă, în sistem videoconferință, la sediul MAI

Miercuri 9 decembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință în sistem videoconferință ce a vizat verificarea gradului de pregătire a instituțiilor statului responsabile pentru gestionarea situațiilor specifice sezonului rece.

La ședință au participat Nicolae Ciucă, Prim-ministru interimar, Ion Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Virgil-Daniel Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, dar și reprezentanți din cadrul celorlalte autorități publice cu atribuții pe această linie.

În cadrul ședinței s-a realizat conexiunea în sistem videoconferință cu toate prefecturile de la nivel național. S-a dat cuvântul fiecărui prefect pentru a prezenta stadiul de pregătire, dar și necesarul de tehnică, echipament, resursă umană, în contextul pandemiei de COVID-19.

Cu această ocazie, prim-ministrul interimar a punctat că:„(…)este foarte clar că avem datoria ca, nu numai în zona unde este semnalată vreme rea, de fiecare dată, indiferent de situație, să fim pregătiți și să avem oameni în măsură să intervină. (…) Solicit tuturor instituțiilor, întregului personal, să aibă atât mijloacele necesare pregătite, cât și viteză de reacție pentru intervenții în astfel de cazuri”.

Ca măsură de prevenție și avertizare, s-a stabilit ca cetățenii să fie anunțați prin sistemul RO-ALERT, atunci când vor exista situații deosebite declanșate de vremea severă.

De asemenea, a fost subliniată importanța cooperării autorităților, inclusiv interjudețene, astfel încât să fie acoperit necesarul de echipament și utilaje, acolo unde va fi nevoie.

La finalul ședinței, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ion Marcel Vela, a precizat că astfel de întâlniri se vor organiza periodic, la fiecare două zile, pentru a se monitoriza situația din fiecare județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *