Situația contractelor individuale de muncă suspendate/încetate, la data de 28 aprilie 2020

Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) prezintă datele cu privire la situația contractelor de muncă suspendate (șomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecția Muncii.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale face acest demers pentru informarea corectă și completă a opiniei publice.

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariații angajatorilor aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  

Astfel, angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, se vor adresa Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanți și instituțiile vizate, respectiv solicitările și depunerea documentelor, se face prin poșta electronică.

Mai multe informații sunt disponibile în paginile de internet ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă/Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Data28.04.2020
Contracte individuale de muncă suspendate1.031.152 din care:·        328.381 – Industria prelucătoare·        186.709 – Comert cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor·        114.494 – Hoteluri și restaurante
Contracte individuale de muncă încetate266.473 din care:·         49.686 – Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor·         46.958 – Industria prelucrătoare·         36.937 – Construcții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *