Tânăr din Comănești, victimă și complice într-o schemă piramidală de proporții

Poliția a descoperit un tânăr cu handicap locomotor din Comănești, după ce mai multe persoane escrocate l-au reclamat pe motiv că în conturile acestuia s-ar afla 4 milioane de lei.

Astfel, surpriza cea mare este că însuși acest tânăr ar fi căzut pradă unei înșelăciuni online de amploare, fiind recrutat pe o platformă de joburi pentru a efectua tranzacții bancare.

Așadar, fără știrea acestuia, banii transferați în contul său proveneau dintr-o schemă piramidală cu numele de „SolarcityRON”.

Polițiștii din Bacău au investigat cazul și au aflat că tânărul primea diverse sume de bani în cont pe care, la rândul său, le trimitea mai departe în monede virtuale și primea la schimb un comision.

De asemenea, tânărul susține că nu știa de unde provin banii, dar unul dintre păgubiți a recunoscut că a fost victima unei scheme piramidale în momentul în care a cumpărat panouri solare din altă țară și a primit o sumă infimă din banii obținuți din vânzarea curentului electric.

Se pare că această schemă a folosit numele unei companii reale pentru a păcăli victimele și de aceea aceștia au avut încredere să cumpere.

Ca să nu bată la ochi, escrocii au returnat o parte din banii sustrași, susținând că e o afacere profitabilă.

Unele dintre aceste victime și-au dat seama de escrocherie și, cu toate acestea, au sperat că vor obține câștigurile promise.

Există o persoană care e acuzată de păgubiți că i-a ajutat pe escroci să sustragă banii, respectiv o femeie cu numele de cod „Danny” și că ar fi câștigat sume colosale deși banca i-ar fi blocat conturile.

Sunt peste 300 de păgubiți din toate județele din țară, dar și din străinătate. Aceștia au semnat o petiție prin care solicită Poliției Române să identifice și să prindă escrocii.

Din păcate, mulți nu vor să depună plângere deoarece le este rușine că au căzut pradă aceste înșelătorii.

Nu mai credeți că vă vin banii așa peste noapte din nimic!

Sursa desteptarea.ro

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *