Toate activitățile legate de organizarea și desfășurarea Euro 2020 vor continua conform graficului stabilit

Vineri, 28 februarie, la Palatul Victoria, a avut loc ședința lunară a Comitetului Interministerial de coordonare și organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020. Ministerul Tineretului și Sportului a fost reprezentat de către secretarul de stat, Dragoș Coman, întâlnirea fiind prezidată de consilierul onorific al primului ministru, Gheorghe Popescu.

Recomandarea acestuia, în ceea ce privește organizarea și desfășurarea evenimentului fotbalistic ce va avea loc în vară, a fost de a continua activitățile stabilite conform graficului. Acesta a mai spus că orice decizie va fi luată tinându-se cont de hotărârile Organizației Mondiale a Sănătății, a Direcției de Sănătate Publică a Uniunii Europene și a UEFA. Până atunci însă, lucurile trebuie să decurgă normal.

Secretarul de Stat Dragoș Florin Coman a declarat că Ministerul Tineretului și Sportului susține continuarea tuturor activităților în ritm susținut pentru finalizarea tuturor obiectivelor asumate fără a ne prevala de situația actuală.

Și reprezentantul FRF, managerul de proiect Florin Șari, a anunțat că UEFA a transmis Federației să nu se abată pentru niciun pretext de la procedura organizatorică.  Momentan nu este nevoie de a schimba ceva în privința organizării EURO 2020. 

La ședința Comitetului Interministerial au participat reprezentanți la nivel de secretari de stat și directori ai instituțiilor care, alături de Ministrul Tineretului și Sportului, sunt implicate în pregătirile pentru Euro 2020: Ministerul Educației și Cercetării, Sănătății, Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Finanțelor Publice, Muncii și Protecției Sociale, Afacerilor Externe, Sănătății, Mediului, Apelor și Pădurilor, Afacerilor Interne. De asemenea, au fost reprezentanți și din partea Companiei Naționale de Investiții, ai Federației Române de Fotbal, ai Prefecturii Municipiului București, ai Primăriei Generale a Municipiului București și ai Agenției Naționale Antidoping.

S-a stabilit ca următoarea ședință a Comitetului Interministerial de coordonare și organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020  să se desfășoare pe 20 martie a.c..

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *