ULTIMA ORĂ: Premierul Ludovic Orban si-a dat demisia din funcția de premier

Ludovic Orban a anunţat că îşi dă demisia din funcţia de premier, anunțând că nu se cramponează de această poziție, dar se va implica în discuțiile pentru formarea unui nou cabinet. Prim-ministrul a fost informat în această seară de către preşedintele Klaus Iohannis că nu va mai fi nominalizat în această funcţie, la negocierile pentru viitorul guvern, informeaza economica.net

„În data de 6 decembrie, cetățenii români și-au exprimat votul în cadrul alegerilor pentru Parlamentul României. Am luat decizia ca astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voința cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru un nou Guvern!

Decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: Că nu mă cramponez în funcția de prim-ministru. Îmi depun mandatul de premier după un an și o lună, în care România s-a confruntat cu pandemia și o criză economică fără precedent. Am încercat să-mi fac datoria față de România și plec cu conștiința împăcată”, a spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *