Ziua Eroilor, sărbătorită de Înălțarea Domnului. Depuneri de coroane la Cimitirul Central din Bacău

Pe lângă sărbătoarea Înălțării Domnului, astăzi, 10 Iunie s-a marcat şi Ziua Eroilor. Potrivit tradiției, în această zi de sărbătoare se comemorează şi Ziua Eroilor, o zi dedicată eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi căzuţi în luptă de-a lungul veacurilor pentru credinţă, libertate, apărare şi reîntregirea neamului.

Slujba religioasă, depunerile de coroane și jerbe de flori, precum și alocuțiunile rostite în cinstea celor ce s-au jertfit, s-au desfășurat în Cimitirul Central din municipiul Bacău, sub coordonarea Comenduirii Garnizoanei Bacău. După intonarea Imnului de Stat de către orchestră, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit de-a lungul istoriei pentru ţară.

Reprezentanţii celor mai importante instituţii (Primărie, Consiliul Judeţean, Prefectură, structurile MAI şi MApN) au depus apoi coroane de flori la cimitirul central.

Veteranii de război au depus coroane de flori și la Cimitirul Eroilor de pe strada Constanței, unde sunt îngropați eroi din Primul Război Mondial. Ceremoniile au continuat și la Cimitirul Eroilor Lazaret, care se află pe locul în care a funcționat un spital de campanie în timpul Primului Război Mondial.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *