221 de sancțiuni aplicate joi dimineață de polițisti, pentru abaterile de la normele rutiere

În dimineaţa zilei de 5 august, în intervalul 07:00-09:00, sub coordonarea Direcției Rutiere, polițiștii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu poliţişti rutieri din Neamţ și Vaslui au acționat pe drumurile publice din județ.

Scopul acțiunii a fost creșterea gradului de siguranță pentru toate categoriile de participanți la trafic și conștientizarea de către conducătorii auto a pericolului la care se expun în situația nerespectării regulilor de circulație.

Cei aproximativ 60 de poliţişti au aplicat 221 de sancțiuni contravenţionale, pentru abaterile de la normele rutiere.

În total, în cele două ore de acțiune, 35 de conducători auto au rămas fără permis, iar dintre aceștia, 19 pentru încălcări ale regimului legal de viteză  ce depășea cu mai mult de 50 km/h limita legală pe sectorul de drum unde a fost înregistrată de mijloacele omologate de măsurare a vitezei. În alte 8 situații a fost retras certificatul de înmatriculare.

Polițiștii rutieri au adresat recomandări tuturor conducătorilor auto, dar mai ales celor aflați în tranzit prin judeţ.

Respectarea regulilor de circulație reduce riscul de implicare în accidente rutiere. Fiecare accident rutier se produce pe fondul încălcării uneia sau mai multor reguli de circulaţie.

Unul dintre conducătorii auto sancționați în cadrul acțiunii a fost un bărbat de 71 de ani, din Braşov, care era prea grăbit spre Bacău, fiind depistat pe DN 2-E 85, în localitatea Cleja cu viteza de 104 km/h, iar urmarea a fost că poliţiştii i-au ridicat permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *