A treia zi de vot în străinătate pentru alegerea Președintelui României este în plină desfășurare în Australia, Asia,Europa și Africa

Cea de-a treia zi a votului în străinătate pentru alegerea Președintelui României se desfășoară în 776 secții de votare din Australia, Asia, Europa și Africa. La ora 10.00, ora României, 289.593 de cetățeni români își exercitaseră dreptul la vot în străinătate, la secția de votare.

Procesul electoral s-a încheiat deja în Noua Zeelandă, la ora locală 21.00.

Votul în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate are loc pe parcursul a trei zile, iar cetățenii români din străinătate pot în continuare să își exercite dreptul de vot la acest scrutin astăzi, în intervalul 7.00-21.00 (ore locale).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români din străinătate să vină la vot încă din prima parte a zilei, pentru a evita eventuale aglomerări care s-ar putea crea către finalul programului secțiilor de votare.

Cetățenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secțiilor de votare pe site-ul oficial al MAE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: