COMUNICAT DE PRESĂ: Ateliere de astronomie, susținute de specialiști polonezi

Joi, 2 noiembrie 2023, între orele 10:00-14:00, vor avea loc o serie de ateliere de astronomie, cu ocazia sărbătoririi a 550 de ani de la nașterea marelui astronom polonez Nicolaus Copernic.

Acest eveniment va avea loc în Complexul Muzeal de Științele Naturii ”Ion Borcea” Bacău și va fi organizat în colaborare cu Institutul Polonez din România.

Astfel că, mai mulți animatori din cadrul Centrului de Știință „Experyment” din Gdynia, Polonia, vor susține ateliere gratuite pentru elevi, în care vor afla cum arăta atelierul vestitului savant polonez, ce echipamente avea la dispoziție în acele timpuri și mai apoi vor avea posibilitatea să construiască un cadran din materiale simple sau o rachetă spațială, cum să producă gaz folosindu-se de o sticlă, o pompă și spirt medicinal.

De asemenea, elevii prezenți vor putea să-și construiască propriul spectroscop sau să cunoască planete din alte sisteme solare.

Pentru că locurile sunt limitate, accesul la acest eveniment va trebui programat din timp la numărul de telefon 0234.513.724, în limita locurilor disponibile.

Durata pentru fiecare atelier va fi de 50 de minute.

De asemenea, expozițiile se pot vizita în intervalul orar 08:00 – 16:00.

Prețurile biletelor de acces sunt următoarele:

  • Bilet intrare: Individual: 10 lei/persoană.
  • Preşcolari, elevi, studenţi (grup şi individual): 2,5 lei/persoană.
  • Grupuri organizate adulţi (min.10 persoane) şi pentru pensionari: 3 lei/persoană.

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *