A.N.O.F.M. va organiza, în luna martie, la nivel național, 168 de programe de formare profesională pentru un număr de 2.633 de persoane.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în luna martie, la nivel național, 168 de programe de formare profesională pentru un număr de 2.633 de persoane.

Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională sunt:

lucrător în comerț  – 235 persoane, agent de securitate  – 179 persoane, contabil – 149  persoane, inspector (referent) resurse umane – 146 persoane, frizer–coafor-manichiurist -pedichiurist – 141 persoane, brutar – 129 persoane, operator introducere validare și prelucrare date – 126 persoane, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze  – 95 persoane, lucrător în structuri pentru construcții – 84 persoane, competențe în limba engleză – 58 persoane.

Cursurile sunt gratuite pentru pesoanele înregistrate in evidențele ANOFM și care se regăsesc în una din următoarele situații: sunt șomeri; sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ; au obţinut statutul de refugiat sau beneficiază de altă formă de protecţie internaţională, conform legii, sau se află în procedura de soluţionare a cererii de azil şi au acces pe piaţa muncii; sunt cetăţeni străini sau apatrizi care au fost încadraţi în muncă sau au realizat venituri în România sau care au drept de muncă pe teritoriul României; nu au putut ocupa loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenţie; desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare. De asemenea, persoanele private de libertate beneficiază de cursuri gratuite de formare profesională.
Pentru mai multe detalii, persoanele interesate  se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domicliul sau reşedinţa.

Iată și lista detaliată a cursurilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *