MISIUNILE STRUCTURILOR TERITORIALE M.A.I. PENTRU SIGURANȚA DESFĂȘURĂRII ALEGERILOR PREZIDENȚIALE

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în organizarea și desfășurarea procesului electoral pentru alegerea Președintelui României din anul 2019, au luat toate măsurile, potrivit competențelor, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Măsurile vizează atât buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Gruparea de Jandarmi Mobilă, precum și alte structuri județene ale M.A.I.), se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Astfel, în ziua de 9/10 noiembrie a.c., în intervalul orar 18:00-06:00, 590 de efective, dintre care 306 polițiști, 157 de jandarmi, 106 pompieri şi 21 de reprezentanţi ai altor structuri vor asigura paza și protecția a 635 de secții de votare, constituite pe raza județului Bacău.

Duminică, 10 noiembrie, 321 de polițiști, alături de 157 de jandarmi, 131 de pompieri și alte structuri, vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 177 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, sprijiniți de luptători pentru acțiuni speciale și alături de jandarmi și poliţişti locali.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 84 de polițiști vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău va avea în responsabilitate 157 de secții de votare dispuse în 136 de locații, unde, vor fi prezenți peste 150 de jandarmi.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

131 de pompieri vor asigura desfășurarea în bune condiții a procesului electoral pentru alegerea Președintelui României din anul 2019.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii ISU Bacău au desfășurat recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor, iar zilnic, în perioada 09-10 noiembrie a.c, 100 de pompieri vor asigura gestionarea eventualelor intervenții în cazul producerii unor situaţii de urgență.

Pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a prevederilor legale la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *