Aceeași Mărie, altă pălărie!

Ce părere aveți ca, în plină criză economică / armată să-l avem ca prim-ministru pe Ciolacu?
Ciolacu, vânătorul de mistreți, care poza acum ceva timp cu Omar Hayssam, omul de afaceri sirian care a avut legătură cu răpirea jurnaliștilor români pentru care a fost găsit vinovat și condamnat.
Ce încredere să avem noi într-un astfel de politician să conducă Guvernul României?
Mi se pare o mare jignire ca un astfel de om să conducă Parlamentul și, cu atât mai revoltător, să conducă Guvernul.
Marcel Ciolacu este departe de a fi un om potrivit pentru așa ceva, dar noi avem tendința, în ultimul timp, de a pune omul nepotrivit la locul potrivit.
Mai aveți poftă de o Ordonanță 13?
Se pare că noua grijă a lui Ciolacu, după incriminarea delictului de opinie, este să schimbe legile siguranței naționale. Interesant, nu?
Se bazează pe faptul că toată atenția este concentrată pe războiul din Ucraina, pentru a da noi ”bombe” legislative.

Chiar dacă în fruntea guvernului nu avem un general, ca în țările bananiere, executivul rămâne la fel de militarizat. Epoleții se văd pe sub cămașă, așa că ordinele se execută cu promptitudine.

PSD revine în prim-plan și are șansa de a da lovitura la alegeri sau, dimpotrivă, de a obține un scor catastrofal – în funcție de mersul economiei. Odată cu decapitarea lui Dragnea, social-democrații au devenit frecventabili chiar și pentru înverșunatul Iohannis.

Revenind la Ciolacu, parafrazând o celebră replică a Ralucăi Turcan – noul ministru al culturii, premierul PSD are toate șansele să intre în pâine perfect sănătos și să-și termine mandatul cu picioarele înainte.

Dacă în municipiile și orașele județului nostru mai sunt mijloace de comunicare prin care, dacă vrei, poți să te informezi într-o anumită măsură, în rural oamenii sărmani, mai puțin educați, sunt captivii stăpânilor locali care hotărăsc în UAT-uri ca pe propria ”tarla”.

În perioada următoare vom încerca să mai aruncăm câte o privire și în comunele județului Bacău să vedem ce se mai întâmplă în ograda ”gospodarilor” de frunte, acei politruci lătrăi ajunși primari, care împart după bunul plac ajutoarele sociale din banii publici.

Din această categorie, azi venim și scoatem în evidență ”gospodarii” PSD ai comunei Săucești, acordând puțintică atenție matrapazlâcurilor întreprinse.

Pe surse, ne-a parvenit informația că ”Agenţia Națională de Integritate va efectua evaluarea respectării  regimului juridic al conflictelor de interese de către numiții MANEA VALENTIN primarul localității Săucești, respectiv GAVRIL IOANA HERACLEEA, secretar al UAT Săucești, privind nedeclararea tuturor bunurilor imobile proprii, modificarea declarațiilor de avere în mod succesiv, pentru a ascunde în fapt toate bunurile dobândite în condiții ilicite.” Paradoxal, după atâția ani în administrație, domnul primar pare a nu ști să completeze corect registrele de evidență fiscală, înclusiv în ceea ce privește proprietatea personală, sursele noastre susținând că există anchete în derulare pentru clarificarea acestui fapt.

”Surprinși” de această scrisorică, nu putem decât să așteptăm ca organele în drept să-și facă datoria în conformitate cu prevederile Legii nr. 144/2007, respectiv: „Agenţia Națională de Integritate va efectua evaluarea respectării regimului juridic al conflictelor de interese și …activitatea de evaluare a declaraţiei de avere, a datelor şi a informațiilor privind averea existentă, precum şi a modificărilor patrimoniale intervenite existente în perioada exercitării funcțiilor ori demnităţilor publice, precum și cea de evaluare a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor care se efectuează atât pe durata exercitării funcțiilor ori demnităților publice, cât şi în decursul a 3 ani după încetarea acestora”.          

Despre cele două personaje menționate mai sus este de notorietate faptul că sunt în simbria șefului PSD Bacău, de unde nu pleci ”liber la joacă” decât cu voia stăpânului.

Ca și concluzie, se pare că slugărnicia la unele partide politice devine ca o adicție, un drog de care nu te poți despărți.

Trăiască Justiția independentă și ”competenții” politruci!

Anonimus CCM – colaborator Radio Easy

PRECIZĂRI: Legea nr. 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul editorial sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *