Gala „Descoperă Nord-Est”, organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est prin Centrul Europe Direct Nord-Est, joi, 12 decembrie 2019, și-a propus să evidențieze proiectele considerate de impact major asupra dezvoltării regionale.
Aflată deja la cea de a IV-a ediție, gala a avut ca temă principală de dezbatere dezvoltarea Regiunii de Nord-Est a României ca destinație turistică de excelență, prin consolidarea parteneriatelor și a colaborării interinstituționale, inovare, diversificarea și creșterea calității serviciilor turistice.
Organizată într-o locație considerată emblematică, respectiv Palatul Culturii din Iași, ediția 2019 a Galei „Descoperă Nord-Est” a reunit două evenimente de anvergură: Conferinţa „Patrimoniul Cultural Regional, oportunitate pentru dezvoltarea economică durabilă” și „Gala turismului Descoperă Nord-Est – inovarea în proiectele de patrimoniu cultural”.
Conferinţa „Patrimoniul Cultural Regional, oportunitate pentru dezvoltarea economică durabilă” a constituit un cadru de întâlnire și dezbatere între actorii regionali implicați în activităti turistice și culturale în cadrul căruia au fost prezentate modele de bună practică din Romania, Italia şi Republica Moldova și au fost schițate liniile directoare ale unui viitor parteneriat pentru dezvoltarea și promovarea destinațiilor turistice din Regiunea Nord-Est în cadrul unui proiect comun, integrat – denumit „Descoperă Nord-Est“.
„Gala turismului Descoperă Nord-Est – inovarea în proiectele de patrimoniu cultural” a reunit reprezentanți ai firmelor din industria HORECA din întreaga regiune, ai administrației publice locale, instituții de cultură, mediul academic, organizații și asociații care activează în domeniul turismului și patrimoniului cultural, precum și mass-media locală, regională și națională, în scopul dezvoltării unui parteneriat activ care să determine creșterea atractivității turistice a regiunii.
În cadrul Galei au fost premiate acele organizații și companii care, prin activitatea desfășurată, promovează turismul şi au derulat proiecte de succes în anul 2019.
Aeroportul Internațional George Enescu din Bacău s- a numărat printre proiectele nominalizate, fiind considerat cel mai „modern și cochet” aeroport din Regiunea Nord-Est, cu rol important în dezvoltarea regională și valorificarea potențialului local.
Prezent la „Gala turismului Descoperă Nord-Est – inovarea în proiectele de patrimoniu cultural”, președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, a subliniat faptul că „Aeroportul Internațional George Enescu din Bacău reprezintă deopotrivă o poveste de succes, o șansă reală pentru dezvoltarea și creșterea competitivității regionale, dar și un exemplu de conlucrare exemplară între autoritățile locale, centrale și europene. Aeroportul din Bacău este, de fapt, rezultatul unei munci de echipă la care au luat parte, pe lângă aparatul de specialitate al Consiliului Județean Bacău și al Aeroportului George Enescu, specialiști ai Ministerului Transporturilor, Consiliului Concurenței, Comisiei Europene, consultanți și proiectanți, dar și cu sprijinul consilierilor județeni și al parlamentarilor de Bacău. Împreună, am realizat, de la faza de proiect la realitatea de astăzi, modernizarea Aeroportului George Enescu din Bacău! Investițiile, în valoare totală de peste 61 milioane Euro, nu se opresc însă aici! Se află în curs de finalizare modernizarea străzii Aeroportului, principala cale de acces către aeroportul băcăuan, care va avea patru benzi de circulație, fluidizându-se astfel traficul în zonă. Totodată, s-a semnat contractul de execuție pentru modernizarea pistei care va permite aterizarea avioanelor de mare tonaj, atragerea de noi operatori și creșterea numărului de destinații, precum și un grad sporit de siguranță și securitate. Ne dorim să construim în Bacău un aeroport modern, o poartă deschisă către întreaga lume!”.
Sursa: csjbacau.ro