Anchetă la Poliţia din Bacău, după declarația chestorului Vasile Oprişan

In aceasta dupa amiaza Corpul de control al IGPR face cercetări la Poliţia Bacău, după ce chestorul Vasile Oprişan,  a declarat in mass media locala faptul ca femeile care sună la 112 atunci când li se mai scapă vreo palmă la vreo ceartă conjugală exagerează și că o astfel de chestiune nu trebuie semnalată poliției în mijlocul nopții, ci că poate aștepta până dimineață.
Iata si declaratia completa facuta de acesta la postul de radio la care a fost invitat:
”Trebuie să fim pregătiți să acționăm la timp pe 112. Și aici este un subiect de discutat pe 112. Foarte mulți fac exces de zel. 112 este folosit pentru rezolvarea unor probleme urgente care nu suferă amânare. Dar dacă la ora 00.30, un exemplu simplu, la îndemâna oricui,  se ceartă soțul cu soția și-i dă din greșeală sau, știu eu, din intenție o palmă și pe urmă se liniștesc apele  – (soția sună la 112, n.r.): domnule, vino că mi-a dat o palmă; dar acum ce face?; îi liniștit, nu mai face nimic – nu înseamnă că de acum trebuie să vină un polițist pentru că nu poate să facă nimic. Doar atât, să constate ce ar putea să constate a doua zi dimineață. Sunt situații când se agravează starea conflictuală sau escaladează în bătăi și scandaluri și atunci trebuie să intervenim. Dar unii, dacă se ceartă vecinul cu vecina  – la fel, vino, că m-a înjurat. Sunt chestiuni pe care nici noi nu le putem rezolva, să fim prezenți peste tot, să ne ducem peste tot. Că avem un timp de deplasare și ne străduim să ajungem într-un timp cât mai scurt. Dacă-i deplasare, nu putem face 3 ore, 4 ore, 5 ore, că atunci nu mai este 112. În situații de urgență se face deplasarea 112”.
Corpul de control al institutiei verifică acum dacă şeful IPJ Bacău a încălcat vreun regulament.
„Referitor la declaraţiile făcute de inspectorul şef al IPJ Bacău, în timpul unei emisiuni difuzate la un post de radio din judeţ, facem următoarele precizări: conducerea Poliţiei Române a dispus verificări cu privire la acest aspect, întrucât prevenirea şi combaterea violenţei domestice reprezintă una dintre priorităţile instituţiei noastre. La finalul acestor verificări, vom reveni cu detalii referitoare la cele constatate şi la măsurile dispuse”, se arată în comunicatul transmis de IGPR.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău nu a putut fi contactat până la această oră pentru a oferi un punct de vedere.
Vom reveni cu detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: