Apel public al primarului la respectarea măsurilor de bază pentru protecția contra Covid-19

Primarul municipiului Bacău Lucian Stanciu Viziteu, face un apel public către cetățenii municipiului să respecte cele trei măsuri de bază pentru protecția contra Covid-19: masca de protecție, dezinfectare după fiecare contact in special cu suprafețe comune, distanțare.

Din nefericire, rata incidenței cumulate în comunitatea noastră este de 4,93 cazuri la mia de locuitori. A fost o creștere continuă, în ciuda măsurilor restrictive luate de autorități.

Iată că, nici închiderea școlilor, nici suspendarea unor activități economice nu au produs efectele scontate. Oricâte măsuri s-ar lua, dacă nu există sprijinul vostru, dacă nu suntem uniți în această perioadă complicată din punct de vedere medical și nu numai, nu vom reuși niciodată să ieșim cu bine.

Creșterea numărului de infectări poate duce la carantinarea municipiului, așa cum s-a întâmplat în alte orașe din România, situație pe care nu ne-o dorim. Nu vom putea să revenim la viața normală atâta vreme cât nu purtăm mască, nu ne dezinfectăm și nu păstrăm distanțarea socială.

Situația este îngrijorătoare și de aceea îndemn pe fiecare dintre voi să vă implicați și să fim uniți în această luptă. Doar împreună, toți băcăuanii, învingem pandemia.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *