Băcăuanii sunt invitați să viziteze gratuit expozițiile de la Observatorul Astronomic „Victor Anestin”

Sambata, 26 septembrie, Observatorul „Victor Anestin” din Bacau invita pasionatii bacauani sa viziteze gratuit expozitiile „Universul – de la Pamant la Stele” si „Astronomia in antichitate”.

Observatorul Astronomic “Victor Anestin”, din Bacau, este vizitat in numar mare de copii si adulti dupa ce a trecut printr-un proces de restaurare si modernizare, complet refacut si dotat cu cele mai performante echipamente specifice, devenind cel mai modern sistem integrat, complex, interactiv, multimedia din România, care cuprinde Planetarium, Observator astronomic si mai multe sali de expozitii.

Saptamanal, pasionatii de astronomie pot participa la observatii privind activitatea Sistemului Solar.Gabriela Gurau, managerul Muzeului de Stiintele Naturii, in subordinea caruia se afla Observatorul Astronomic, a punctat pentru Radio Easy principalele activitati ale Observatorului bacauan.

Gabriela Gurau, managerul Muzeului de Stiintele Naturii

Sambata, Observatorul „Victor Anestin” este deschis intre orele 8.00 – 16.00, iar accesul  vizitatorilor, pentru a participa la observatii, se va face restrictionat, conform reglementărilor în vigoare pe perioada stării de alertă, dat fiind contextul generat de prezenta virusului SarsCov 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *