Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, în vizită de lucru la Aeroportul Internațional ”G. Enescu” Bacău

Președintele Camerei deputaților, Marcel Ciolacu, împreună cu Sorin Grindeanu, fost prim-ministru s-au aflat astăzi în Bacău pentru o vizită de lucru la Aeroportul Internațional ”G. Enescu” Bacău.

Aeroportul băcăuan a beneficiat în ultimii ani de 2 proiecte mari de infrastructură, cu finanțare din fonduri europene, care au făcut ca acesta să fie printre cele mai mari și moderne aeroporturi de țară. 
    Valoarea însumată a ambelor proiecte se ridică la 61 de milioane de euro, din care 75% au fost asigurați de Uniunea Europeană, 23% de Guvernul României și 2% – confinanțare a Consiliului Județean Bacău.
    Primul proiect, în valoare de 18 milioane de euro, început în 2015 a fost cel de ”Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport aerian”, prin care au fost date în folosință, în 2019, noul terminal de pasageri, turnul de control și anexa administrativă, uzina electrică, terminalul intermodal pentru transport rutier, rezervorul de apă antiincendiu şi staţia pompare, garajul auto și centrala termică; în primăvara acestui an fost dată în folosință și parcarea aeroportului, cu o suprafață de peste 18.000 mp și capacitate de 300 de locuri. 
    La finalul anului trecut a fost dată în folosință și Strada Aeroportului, complet modernizată, cu patru benzi de circulație, la care s-a adăugat una pentru urgențe. Lucrările au fost complexe și au inclus și refacerea rețelei de canalizare la o adâncime de patru metri și înlocuirea completă a rețelelor electrice și de aducțiune a apei. Strada Aeroportului, investiție de aproximativ 2,2, milioane de euro a fost finanțată în proporție de 95% de Consiliul Județean Bacău. 
    Al doilea proiect extrem de important pentru dezvoltarea AIGE, care se află în implementare, are ca rezultat Creșterea capacității portante și modernizarea pistei pentru aterizare-decolare, cu lungimea de 2500 metri și lățimea de 80 metri. Finanțarea atrasă pentru aceste investiții este de peste 43 de milioane de euro. Lucrările pentru modernizarea pistei se apropie de final.

   Aeroportul Internațional ”G. Enescu” din Bacău a fost și este unul din obiectivele majore de investiții, prin proiectele pe care le-am implementat aici în ultimii ani urmărind să creștem atractivitatea aeroportului, să atragem noi operatori de zbor, să avem mai multe destinații, mai mulți turiști, odată cu creșterea confortului și siguranței pasagerilor. Este relevant din această perspectivă faptul că peste 450 de mii de persoane au ales, în ultimul an, Aeroportul Internațional din Bacău iar numărul lor este în creștere. De săptămâna viitoare cele două companii aeriene vor putea opera spre 22 de noi destinaţii din 11 ţări europene, a subliniat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean Bacău. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *