CAMPANIA „10 PENTRU SIGURANȚĂ” A AJUNS LA FINAL

Săptămâna 16 – 20 septembrie a.c. a fost dedicată liceenilor din Bacău, dar şi elevilor din Buhuşi, campania “10 PENTRU SIGURANŢĂ” ajungând la final.

În perioada 7-20 septembrie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, prin structura de prevenire a criminalității, polițiști de la rutieră și ordine publică, în colaborare cu efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău “Ştefan cel Mare”, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Alexandru cel Bun”, specialiști de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, de la Centrul Regional Bacău al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgențe “Maior Constantin Ene” al județului Bacău au organizat 67 de sesiuni de informare în cadrul CAMPANIEI NAȚIONALE „10 PENTRU SIGURANȚĂ”.

Activitățile s-au derulat și cu sprijinul Instituției Prefectului Județului Bacău.

Astfel, în perioada 7-8 septembrie a.c., echipele mixte au stat de vorbă cu copiii, cu părinții și bunicii pe care i-au întâlnit în zona centrală a municipiului Bacău și le-au explicat cum să combată delicvenţa juvenilă şi orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

Prima săptămână a campaniei a fost dedicată elevilor din mediul rural localitățile Nicolae Bălcescu, Cleja, Răcăciuni, Mărgineni, Barați, Hemeiuș, Lilieci, Săucești, Letea Veche, Măgura, Luizi-Călugăra, Ardeoani), iar în săptămâna 16-20 septembrie a.c., echipa campaniei s-a adresat liceenilor şi elevilor din mediul urban (în localitățile Bacău, Comănești, Buhuși).

De la debutul anului școlar și până ieri, 20 septembrie, polițiștii, jandarmii, pompierii, reprezentanții Instituției Prefectului și specialiștii de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și Centrul Regional Bacău al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au mers în 20 de unități de învățământ atât din mediul urban, cât și din mediul rural și au purtat discuții cu privire la potențialele pericole la care se pot expune elevii de nivel gimnazial și liceal, fiind instruiți peste 2000 de elevi şi aproape 100 de cadre didactice.

Activitățile informativ-preventive derulate au urmărit transmiterea mesajelor instituţiilor implicate cu privire la prevenirea consumului de droguri, a traficului de persoane şi criminalităţii în unităţile de învăţământ din judeţul Bacău, realizarea unor activităţi integrate de informare, educare şi conştientizare a elevilor şi părinţilor în legătură cu pericolele existente şi a modului în care se pot proteja.

Prin activităţile specifice de informare, prevenire, dar şi combatere, care se vor derula şi pe viitor, poliţiştii vor râmâne aproape de mediul şcolar răspunzând prezent la toate iniţiativele cadrelor didactice de a organiza întâlniri cu elevi sau părinţi ori prin propriile campanii adresate atât copiilor cât şi întregii comunităţi băcăuane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *