Bunicul Nicu este un bun povestitor din Onești, deși pare neam cu Ion Creangă, parcă ar fi din Humulești.
Cu Bunicul Nicu nu te plictisești și, cu siguranță, după primele 10 minute de conversație vei râde cu poftă.
Acesta este foarte simpatic în conversațiile cu nepoata, exact ca în poezia Emiliei Plugaru: „Cât e nepoata lângă mine, ca un copil mă simt și eu!”
Bunicul Nicu este exact „bunicul din povești”, e de basm din cap până în picioare.
Acesta se poartă într-un costum tradițional impecabil, îsi aranjează mustața și apoi începe să povestească din viața lui. Îi place să călătorească, așadar are multe de povestit.
Numele întreg al bunicului este Melinte Olteanu Nicolae și este născut pe 8 aprilie 1967.
La Revoluție, în anul 1989, bunicul Nicu a fost încadrat la școala militară. După absolvire a primit gradul de locotenent, fiind repartizat în Covasna.
Acesta a lucrat 22 de ani în militărie timp de 22 de ani, până la pensionare, la doar 39 de ani, când a și primit gradul de Căpitan.
Bunicul Nicu, ambițios din fire, a vrut să mai facă încă o facultate, așa că la vârsta de 40 de ani a devenit student.
După ce și-a susținut examenul de licență, ușile s-au deschis și mai larg pentru el, realizând un proiect european concentrat pe dezvoltarea competențelor profesionale în rândul adulților.
De asemenea, Bunicul Nicu lucra cu peste 1.600 de persoane în calitate de coordonator de proiecte.
Toate bune și frumoase până în momentul când fiica acestuia i-a cerut ajutorul în creșterea nepoatei, moment în care și-a dat demisia și a plecat în Irlanda, Țara Smaraldului.
Bunicul Nicu are un vis, să-și vadă nepoata cântând muzică populară și să danseze pe o scenă mare în România.
Din păcate, acest lucru va fi destul de greu, deoarece acesta nu aude foarte bine cu urechea stângă, specific militarilor după ani de muncă.
Acesta semnalează acest lucru bătând tacticos din mână și înclinând mereu capul spre dreapta.
Bunicul Nicu menționează faptul că nu a purtat mereu acest nume și că se numește așa de când s-a căsătorit, luând și numele soției.
Acesta susține că în Irlanda nu e ca în România, astfel că în România nu se socializează la fel de mult.
Nicu Melinte călătorește în fiecare weekend, descoperind Insula și spune că față de România, în Irlanda este mai mult respect pentru natură.
Ca o comparație, bunicul Nicu este bărbatul acela despre care cântă Holograf: puternic, inimos, perseverent, respectuos și cu multă dragoste pentru cele 3 femei din viața lui: soția Anca, fiica Alexandra și nepoțica Emma.
Din iubire, bunicul Nicu a învățat să facă o pâine nemaipomenită de casă, care miroase în toată casa, mai ales când vine cineva în vizită.
Căpitanul nostru vrea să se mențină, așadar face și sport.
Multe a mai făcut în tinerețe bunicul Nicu: a fost la scăldat pe ascuns, a mers la furat cireșe, a furat flori pentru fete și lista continuă, fiind foarte îndrăzneț, a cucerit-o pe soția lui, Anca.
Nu îi este rușine că a fost „țăran” și se mândrește cu portul popular și oricând se va întoarce acasă pentru a-și face datoria.
Sursa mesageruldecovasna.ro Redactori: Miruna Goci/Andrei Goci