Centralizarea puterii în mâna unui baron duce la decizii stupide care pot crea dezastre

Autoritățile locale care au competențe în cazuri de urgență, cum este anunțata criză provocată de suspiciunile de apariție a coronavirusului, în frunte cu prefectul județului, primarul municipiului Bacău și conducerea de la DSP, au gestionat problema total neprofesionist.

Mai mult, prin decizia luată la heirup de a folosi căminul Colegiului NV Karpen pentru carantinizarea persoanelor venite din Italia, au stârnit panica în rândul părinților, elevilor și profesorilor liceului. „Putem cădea cu toții de acord că până acum, atât conducerea municipiului cât și Instituția Prefectului au acționat greșit.

Situația pe plan local este dramatică, puterea fiind concentrată în mâna unui baron local, care ia, aproape discreționar, orice decizie în județ”, este de părere vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu. După brambureala cu liceul Karpen, autoritățile și-au modificat decizia, astfel s-a găsit o soluție cel puțin bizară, contractarea unei pensiuni private și transformarea temporară în locație pentru carantină. Pentru asta, municipalitatea a alocat suma de un milion de lei.

“Pare mai degrabă o afacere cu iz de corupție. În loc să se folosească de prevederile legale în astfel de situații, mai exact contactarea Rezervelor Statului, acești habarniști vin, din nou, cu idei ciudate. În calitatea mea de deputat USR, am vorbit cu cei din conducerea Unității Teritoriale Orbeni a Rezervelor Statului și mi-au dat asigurări că au un număr suficient de module locuibile, care pot fi mobilizate rapid și organizate într-un centru de primire suspecți de infectare cu noul virus”, afirmă deputatul Stanciu-Viziteu.

De menționat că această soluție reglementată de lege a fost aplicată în Iași, la aeroport și lângă orașul Drobeta Turnu Severin. La fel se putea întâmpla în Bacău până acum, trebuia doar să fie trimisă o cerere către Ministerul de Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *