Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ia măsuri radicale!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău  Bacău a luat, astăzi, 9 octombrie, o serie de măsuri radicale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19, după ce, de cateva zile, numărul cazurilor de infectare in municipiu si judet a depasit constant peste 120 de cazuri.

S-a decis instituirea  obligativitatii purtării măștilor de protecție în toate spațiile publice închise și deschise pe raza întregului județ. În cazul unei suspiciuni de infectare cu SARS-COV2, persoanele în cauză se izolează într-un spațiu ales voluntar sau într-o unitate medicală specializată, după caz, până la primirea rezultatului testului epidemiologic. 

În cazul municipiului Bacău, prefectul Sorin Ailenei a declarat pentru Radio Easy ca toate școlile din orașul Bacău se închid și intră în scenariul roșu – cursuri exclusiv oline -, începând de luni. De asemenea, se vor inchide toate restaurantele la interior si a tuturor salilor de joc.

Sorin Ailenei, prefectul Județului Bacău

In ultimele 24 de ore s-a inregistrat cel mai mare numar de cazuri COVID in judetul Bacau, de la începutul pandemiei. Conform raportării oficiale, s-au inregistrat 179 de persoane depistate pozitiv, Bacaul fiind al treilea pe tara dupa Bucuresti si Iasi la numarul de cazuri depistate in 24 de ore.

Numărul de infecții covid înregistrate, in localitățile urbane, de la începutul pandemiei până la data de 8 octombrie

MUNICIPIUL BACAU 2408
MUN. MOINEŞTI 257
MUN. ONEŞTI 306
ORAŞ BUHUŞI 105
ORAŞ COMANEŞTI 277
ORAŞ DARMANEŞTI 103
ORAŞ SL.-MOLDOVA 15
ORAŞ TG. OCNA 199

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *