Cu fundu’-n două luntrii, printre “rechini”

Crescut la juniorii PSD-ului, sub aripa protectoare a europarlamentarului Benea, viceprimarul Ghingheș a învățat încă de când avea caș la gură cum să-și prelucreze imaginea de tânăr luptător pentru cei mulți și sărmani. După ce a acumulat destulă experiență în a vorbi despre tot și toate, și-a descoperit pasiunea pentru dreapta politică și a aterizat la PLUS, apoi USR-PLUS, USR iar acum nu mai știe nici el exact în ce partid activează.

Dar nu despre traseul politic și învățăturile dogmatice primite este vorba aici, ci despre ipocrizie. Pe când era consilier local, Cristian Ghingheș îi cerea ședință de ședință demisia fostului viceprimar Dragoș Ștefan. Ăsta intrase în conflict cu fostul primar Necula care îi retrăsese toate atribuțiile. Ghingheș îl acuza atunci că încasează salariul de vice doar pentru a-și face imagine din bani publici și nu demisionează din funcția publică. Acum Ghingheș este fix în aceeași postură. Intrat în conflict cu primarul Stanciu-Viziteu, a rămas fără atribuții dar își încasează fără nici un fel de probleme morale salariul. Nu doar că nu demisionează dar s-a poziționat destul de caragialesc atât la putere cât și-n opoziție.

Cel mai probabil, Ghingheș își dorește o nouă candidatură la primărie, visează la funcția de primar și pentru asta îl contrează săptămânal pe Stanciu-Viziteu. Discursul său nu este nici de dreapta, nici de stânga, ci mai degrabă populisto-marxist. Dezvoltatorii imobiliari au devenit rechini imobiliari, de zici că Bacăul e New-York-ul anilor 1970-1980, controlat de cele cinci familii mafiote iar toți cei care vor să ridice blocuri sau alte construcții sunt Paul Castelano, John Gotti și Sammy the Bull la un loc. Fiecare boschet sălbatic a devenit spațiu verde iar inițiativa privată e bună doar dacă se dezvoltă la marginea orașului și doar după ce primește binecuvântare de la vice.

Bacăul nu-i vreo oază a patrimoniului arhitectural național, din contră. E doar un amalgam de blocuri comuniste trântite peste tot pe suprafața lui. De aceea investițiile imobiliare noi nu sunt doar necesare, ci indicate pentru o minimă dezvoltare. Una este să te opui construirii unui imobil lângă o clădire de patrimoniu, cu farmec și istorie și alta este să blochezi investiția din simplu motiv că nu-ți convine de moaca lui Stanciu-Viziteu, fiind în căutare de voturi printre cei care oricum nu mai înțeleg mare lucru.

Stanciu-Viziteu este un primar mai degrabă slab până acum. N-a dovedit mare lucru și nici nu mai are timp să o facă. Dar mă tem că un personaj precum Ghingheș (nu e singurul care face spume la gură pe același culoar electoral) va bloca orașul de tot. Cu fundul în două luntrii înjurând rechinii imobiliari nu-ți aduce competență administrativă . Poate doar niște voturi triste.

LLI-Lucaș, contributor Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *