Doliu în lumea politică. A decedat Attila Kelemen, fost lider al UDMR Mureş şi deputat în cinci legislaturi

Attila Béla Ladislau Kelemen, s-a stins din viaţă sâmbătă 8 ianuarie 2022, a anunţat, sâmbătă, Asociaţia Chinologică Mureş, al cărei preşedinte de onoare era, informează Agerpres. Avea vârsta de 73 de ani.

„Cu mare regret vă înştiinţez că azi ne-a părăsit domnul dr. Kelemen Atilla-Béla, preşedinte de onoare şi membru fondator al Asociaţiei Chinologice Mureş. Ne vei lipsi, Ata”, a transmis preşedintele Asociaţiei Chinologice a Judeţului Mureş, Lokodi Csaba-Zsolt pe Facebook.

Attila Kelemen a fost vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, iar între anii 1996 și 2004 fost liderul grupului UDMR din Camera Deputaților. În legislatura 1996-2000, Attila Kelemen a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Peru și Republica Indonezia.

În legislatura 2000-2004, Attila Kelemen a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Africa de Sud și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord; în legislatura 2004-2008, Attila Kelemen a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Regatul Norvegiei; în legislatura 2008-2012, Attila Kelemen a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Republica Kazahstan iar în legislatura 2012-2016, a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Republica Tunisiană.

În anul 2004 a candidat din partea UDMR la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, ocazie cu care a obținut 40,34% din voturile exprimate de electorat, față procentul de 56,53% obținut de Dorin Florea, care a fost ales primar din primul tur de scrutin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *