Peste 500 de sancțiuni contravenţionale aplicate de polițiștii rutieri, pe raza județului Bacău, în weekendul 7-9 ianuarie 2022

În perioada 07-09 ianuarie, în funcţie de situaţia operativă înregistrată la nivelul fiecărei subunităţi, poliţiştii au fost prezenţi în zonele de competenţă, unde au depistat şi sancţionat conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor sau a vehiculelor sau depășirea regimului legal de viteză.

În cadrul activităților desfășurate au participat peste 100 de poliţişti care au utilizat mijloacele tehnice certificate, din dotarea structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate poliţiştii au aplicat 534 de sancţiuni contravenţionale, din care 417 sancţiuni la O.U.G. nr. 195/2002, astfel: 181 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 4 pentru neacordare a priorităţii vehiculelor, 14 abateri ale pietonilor, 8 ale bicicliştilor, 2 situaţii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte încălcări ale legii.

Totodată, pentru abaterile constatate, poliţiştii au reţinut 82 de permise de conducere, au retras 8 de certificate de înmatriculare şi au întocmit dosare penale pentru 8 infracțiuni la regimul rutier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *