Dosar penal pentru trei bărbați surprinși în timp ce pescuiau ilegal pe râul Siret

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02:00, în urma unei acțiuni de combatere a pescuitului ilegal, executată în colaborare cu A.J.V.P.S Bacău, un echipaj de jandarmerie a depistat trei bărbați care pescuiau pe râul Siret cu plase de tip monofilament, interzise de lege.

Ținând cont că ne aflăm în perioada de prohibiție a pescuitului, jandarmii le-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit in perioada de prohibiție, deținere de plase monofilament și deținere de peste fără documente de proveniență.
Cantitatea de peste 20 kg de pește găsită asupra celor trei bărbați a fost redată mediului natural.
Jandarmii băcăuani acordă o atenție deosebită protejării mediului piscicol, iar în perioada următoare vor acționa pentru combaterea pescuitului ilegal și, mai ales, prin folosirea uneltelor de pescuit interzise.

Vă reamintim că până la data de 7 iunie este instituită măsura prohibiției pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv pentru pescuitul în apele de frontieră, restricție ce se aplică tuturor speciilor de pești.

Polițiștii îi îndeamnă pe cetățeni să susțină mecanismul și importanta perioadei de reproducere și să înțeleagă impactul direct asupra ecosistemului, prohibiția având ca scop principal protejarea resursei și asigurarea calității pescuitului, în viitor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *