Incident grav la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din București. Trei pacienți au decedat

Trei pacienți au decedat, luni seară în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Conform Ministerului Sănătății, a fost vorba de o defecţiune care a oprit alimentarea cu oxigen a unităţii mobile.

„Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB). Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile”, a transmis Ministerul Sănătății citat de stirileprotv.ro.

Opt pacienți erau internați cu Covid-19 în unitatea mobilă ATI, dintre care trei au decedat. Ceilalți cinci pacienți au fost transferați la mai multe spitale – unul la Victor Babeș, doi la Spitalul Bagdasar Arseni, unul la Floreasca și unul la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan).

„Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creșterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcțiune. Instalarea și operaționalizarea Unității se realizează sub coordonarea DSU și a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalației de oxigen care deservește UTIM-ul, monitorizarea acesteia și operarea unității este realizată de echipa tehnică a spitalului”, a precizat DSU.

Foto: stirileprotv.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: