Inițiativa de amenajare a Spitalului Municipal pentru preluarea cazurilor COVID 19, poate fi implementată

Criza coronavirus, starea de urgență decretată pe teritoriul național, precum și protocolul încheiat de Consiliul Județean și Consiliul Local, în mai 2018, în vederea susținerii lucrărilor de la Spitalul Municipal, sunt premise pe care ne putem fundamenta demersul nostru.

Etajele 4 și 5 ale Spitalului Municipal pot fi amenajate astfel încât să preia cazuri de infecții cu coronavirus sau de carantină.

„Am reinterat sprijinul financiar pe care Consiliul Judetean este pregatit să-l ofere, respectiv 60% din valoarea lucrărilor de intervenție, în vederea amenajării spațiilor și incintelor de la Spitalul Municipal necesare organizării carantinei sau tratării pacienților infectați ce intră în județul Bacău din zonele afectate de coronavirus.” a tinut sa mentioneze Presedintele Consiliului Judetean Sorin Brașoveanu.

În cursul acestei zile,se va desfasura o întrevedere la Prefectura Bacău, în contextul instituirii stării de urgență, pentru a se discuta cu autoritățile medicale băcăuane despre implementarea inițiativei noastre.

„Considerăm că o clădire medicală corespunde mai bine obiectivului de combatere a infecției cu COVID 19 și că prin minime intervenții și amenajări de urgență putem operaționaliza Spitalul Municipal pe acest palier sanitar.”, a mai adaugat Sorin Brașoveanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *