Jandarmii la datorie de Rusaliile Romano-Catolice, la Ghimeș-Făget

În perioada 21-24 mai, jandarmii din Gruparea Mobilă Bacău vor asigura măsurile de ordine publică in localitatea Ghimeș – Făget, cu ocazia manifestărilor religioase și de omagiere prilejuite de sărbătoarea „Rusaliile Romano – Catolice”.
Astfel, conform programului stabilit de către organizatori, vineri 21 mai, persoanele prezente la manifestare vor participa la o slujba religioasă oficiată la Biserica Kontumáci din localitate, iar în jurul orei 16.00 pelerinii vor începe deplasarea către Șumuleu Ciuc.

Sâmbătă 22 mai se vor oficia slujbe religioase la Biserica Romano Catolică Ghimeș -Făget, iar duminică 23 mai credincioșii se vor deplasa cu însemnele de omagiu la Biserica Kontumàci, unde vor participa la slujba de Rusalii și vor depune coroane în memoria eroilor.

Luni, 24 mai, se vor întoarce pelerinii de la Șumuleu Ciuc, activitate marcată de o slujba religioasă de mulțumire și binecuvântare a acestora. Jandarmii vor fi prezenți atât pe traseele de afluire/defluire ale pelerinilor, în apropierea Bisericii Romano – Catolice și a Bisericii Kontumàci din localitate, cât și în zonele de interes turistic, respectiv cantonul-muzeu, cel mai estic punct al Căilor Ferate Maghiare înainte de 1918, „Monumentul Istoric al Tuturor Maghiarilor” și zona de acces către ruinele Cetăţii Rakoczi.

Având în vedere situația epidemiologică actuală, conform prevederilor legale, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, precum și a faptelor antisociale, participanții sunt rugați să respecte recomandările făcute de organizatorii adunării publice, împuterniciţiiacestora și organele de ordine, să se abţină de la acţiuni ce pot împiedica desfăşurarea normală a manifestării ce are un caracter pur religios.

Totodată, aceștia reamintesc participanților că la procesiunile și/sau pelerinajele religioase se va efectua un triaj observațional și nu se va permite participarea persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Personalul de cult (clerical sau neclerical), direct sau prin persoane special desemnate de către aceștia, se va îngriji de organizarea triajului observațional.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *