Joi, 2 noiembrie, ZF și CEC Bank organizează la Bacău conferința ZF Investiți în România! Agricola, Agricultorul, Barleta și Vasion, printre companiile care vor dezbate cele mai importante subiecte de economie

Astăzi, 2 noiembrie a.c, Ziarul Financiar și CEC Bank vă invită la conferința ZF Investiți în România, la Bacău, pentru a dezbate cele mai importante subiecte din economia românească.

Unul dintre aceste subiecte este cum pot fi încurajați antreprenorii și managerii din România să continue investițiile.

Astfel, evenimentul se va desfășura la Hotel Karo din Bacău, și începe la ora 16:00.

Așadar, unii dintre cei mai mari antreprenori și investitori din România se vor întâlni cu unii dintre cei mai importanți finanțatori din economie.

De asemenea, se vor dezbate teme, cum ar fi cum arată economie locală în 2023 și cum facem să meargă mai departe în condițiile de piață, cum arată noul model de creștere și dezvoltare economică, dar și ce trebuie să facem pentru a reindustrializa România.

Invitații care vor lua parte la eveniment sunt Grigore Horoi, preşedintele Agricola International, Gică Vlasie, acţionar principal al grupului Vasion, Ovidiu Bucătaru, CFO Agricultorul sau Corneliu Enache, CFO al grupului Barleta.

În capul listei se află finanțatorul Bogdan Neacșu, directorul CEC Bank, care va prezenta ce a reușit să facă pentru a conduce cu succes compania în ultimii ani, cum s-a dezvoltat și care sunt nevoile curente, precum și susținerea economiei locale.

La eveniment vor fi prezenți și bancheri specializați din partea CEC Bank, cum ar fi Bogdan Alexandrescu, cel care conduce Direcția AGRI a băncii, Gabriel Pârlea, directorul Direcției de Administrare a Rețelei Teritoriale și Ionuț Lianu, ofiţer şef Management Active şi Pasive în cadrul CEC Bank.

Din cauza inflației, anul 2023 a fost unul cu multe provocări, astfel că și dobânzile au fost mai mari. Cu toate acestea, antreprenorii și companiile din România și-au dorit să facă investiții și să capitalizeze noi oportunități, nu doar să supraviețuiască.

Astfel, s-a venit cu propuneri de noi linii de business și investiții în eficiența energetică și producție de energie pentru autoconsum.

De aceea, cei din economia locală au anunțat noi planuri de investiții sau continuări de investiții demarate în anii anteriori.

De asemenea, se va discuta despre finanțările provenite din fondurile europene, dar și despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR), care rămâne atractiv pentru companii.

Se precizează că se vor aduce zeci de programe noi, iar la nivelul județului Bacău, top 5 companii din industria prelucrătoare sunt: Chimcomplex Borzeşti. Nitramonia BC, Agricola International, Aerostar şi HS Baco Panels.

Cei mai mari 50 de jucători din industria prelucrătoare din Bacău au venit anul trecut cu venituri cumulate de 9,8 miliarde de lei, dintre care 40% au fost generate de primele două companii.

Industria prelucrătoare din Județul Bacău se împarte în mai multe segmente, existând jucători din diverse industrii, de la chimie și până la construcția de aeronave, materiale de construcții, industrie alimentară sau textilă.

Proiectul este realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 și a avut investiții importante. Astfel, ZF și CEC Bank pun lupa pe mecanismele care mișcă economia și provocările cu care se confruntă ambițiile companiilor din România.

Sursa zf.ro

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *