Proiect urbanistic pentru centrul bacăului, contestat de un grup de cetățeni

Un proiect arhitectural original și îndrăzneț propus pentru a fi edificat în plin centrul Bacăului de cunoscuta societate de construcții Conbac, aflat în pragul avizării în Consiliul Local, este contestat de un grup de cetățeni care reclamă că ar periclita condițiile de locuire din zonă. Proiectul este un imobil de locuințe colective, cu spații comerciale la parter și parcare auto subterană, care ar urma să fie construit la intersecția străzilor Șoimului și Războieni, pe terenul dezvoltatorului. La Primăria Bacău au fost depuse însă peste 80 de reclamații, deși dezvoltatorul a obținut toate avizele cerute, care atestă că noua construcție respectă integral prevederile legale.

Constructorul consideră, astfel, că mișcarea de rezistență creată împotriva proiectului este un abuz, al cărui exemplu poate pune în pericol orice alt proiect de dezvoltare urbanistică a municipiului. Reprezentanții Conbac au constatat și că în lista reclamanților apar numele unor băcăuani care locuiesc în alte cartiere ale orașului și demonstrează că acuzațiile sunt nefondate. De altfel, printr-o acțiune de mediere câțiva contestatari și-au retras plângerile. Au făcut-o și alți cetățeni din lista reclamanților, cărora li s-a prezentat proiectul și li s-a explicat că nu se încalcă nici o normă de locuit în zonă. La final, însă, consilierii locali trebuie să cântărească argumentele tuturor și să ia o decizie.
„Proiectul nostru respectă toate cerințele legii – spun dezvoltatorii -, dar grupul reclamanților continuă să facă presiuni inclusiv asupra noastră. Și ne e teamă și de posibile interese din umbră care ar putea întreține această situație”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: