LIVIU MIROȘEANU: „Pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut!”

Vineri, 10 iulie 2020, începând cu ora 12:00, prefectul Liviu Miroșeanu a participat la videoconferința susținută de ministrul afacerilor interne Ion-Marcel Vela. Tema principală a discuțiilor a fost activitatea comisiilor mixte de verificare a modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară împotriva coronavirusului și rezultatele înregistrate până în prezent.

La nivelul județului Bacău, în perioada 06-09 iulie, comisiile mixte din care fac parte lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, Grupării de Jandarmi Mobile, polițiști locali, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au întreprins acțiuni de verificare la 326 de obiective (restaurante, terase, parcuri, hoteluri) și 752 mijloace de transport, aplicând un număr de 70 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.600 lei.

„Domnul ministru Vela a apreciat pozitiv activitatea de verificare a măsurilor de protecție sanitară de la nivelul județului Bacău. L-am asigurat că vom continua în același ritm și în perioada următoare, pentru că vrem să creștem gradul de conștientizare la nivelul populației a importanței respectării măsurilor de protecție recomandate de specialiști. Vreau să subliniez ceea ce am spus și cu alte ocazii – pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut! Suntem încă în stare de alertă și trebuie să ne comportăm responsabil! Este o datorie pe care o avem atât față de noi, cât și față de ceilalți!”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.

Pentru a ajuta la conștientizarea, în rândul populației, a importanței respectării măsurilor de protecție sanitară, lansăm invitația reprezentanților mass media de a participa la toate acțiunile de verificare, cu anunțarea prealabilă a purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *