Lucian Stanciu Viziteu (USR): „Raportul comisiei Manda depășește în fantezie ultimul sezon din Game of Thrones”

“Claudiu Manda și colegii săi din PSD-ALDE au reușit performanța de a scrie un raport despre activitatea SRI în relația cu ANI fără să fi vizitat măcar o singură dată unitățile Serviciului Român de Informații care se ocupau în mod real cu probleme de corupție”, arată deputatul USR, Lucian Stanciu Viziteu.

Majoritatea PSD-ALDE din comisia de control SRI comit un abuz de putere fără precedent atunci când fac acuzații extrem de grave fără a prezenta nicio probă! Majoritatea PSD-ALDE îl acuză pe ambsadorul român la Washington că făcea poliție politică, fără nicio probă! Printr-un singur document, PSD-ALDE aruncă cu mizerii atât asupra diplomației românești cât și asupra celor care lucrează în sistemul românesc de securitate. 

Singura nemulțumire a celor de la PSD-ALDE față de Serviciul Român de Informații se datorează faptului că această instituție a fost extrem de activă în lupta împotriva corupției. Acest lucru a făcut ca majoritatea din comisie să nu își dorească niciodată să facă un control real, democratic, asupra activității SRI ci doar să acționeze în interesul liderilor politic condamnați sau trimiși în judecată, precum Liviu Dagnea, Darius Vâlcov ș.a.

“Regret faptul că domnul Manda părăsește comisia pentru un job la Bruxelles fără ca în acești aproape doi ani să fi încercat măcar să vadă cum este să faci un control real la SRI. Sper ca următorul președinte al comisiei să fie mai interesat de un control real decât de spectacole mediatice”, mai spune Viziteu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *