Mascații au mers peste țeparii care au luat 10 milioane de euro din bani UE, pe raza București – Ilfov – Vâlcea

Polițiștii au făcut astăzi 13 percheziții domiciliare și au adus la sediu 13 persoane pe raza București, Județul Ilfov și Vâlcea, într-un dosar care vizează infracțiuni de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vorbim aici de 13.061 de acte materiale cu un prejudiciu de 10 milioane de euro.

Pe parcursul anului 2021, mai multe persoane, în calitate de administratori ai unor firme, au creat un circuit infracțional prin care au întocmit în fals documente care arătau în mod nereal colectarea, transportul și reciclarea a peste 19.738 de tone de deșeuri din sticlă.

S-a stabilit că aceste documente au stat la baza dosarelor de trasabilitate a deșeurilor depuse la instituția care se ocupă cu acest domeniu.

Astfel, s-au evitat corecțiile ce trebuiau aplicate organizaților privind Răspunderea Extinsă a Producătorului.

Prejudiciul cauzat este de 50.032.542 de lei.

Pe baza mandatelor, persoanele vizate vor fi aduse la audieri și continuate cercetările de către Serviciile de Investigare a Criminalității Economice – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Acuzațiile sunt de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată – 13.061 de acte materiale.

S-au înmulțit astfel de cazuri pentru că se fac multe matrapazlâcuri ca sus-pușii să-și facă jocurile lor murdare.

Sursa stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *