Măsuri de informare urmare a declarării unui focar de boala limbii albastre (Bluetongue)

În data de 03.09.2020 a fost declarat un focar de boala limbii albastre (bluetongue) ca urmare a confirmării unui caz singular de infecție cu virusul bluetongue la o ovină dintr-o exploatație nonprofesională din localitatea Turcești, comuna Mateești, județul Vâlcea.

În acest context epidemiologic, D.S.V.S.A. Bacău a luat măsuri de informare a crescătorilor de bovine și ovine, fermieri și Asociatii de crestere a ovinelor din judetul Bacau, asupra măsurilor si conditiilor sanitare veterinare privind circulația rumegătoarelor pe teritoriul României și extern prin comerț intracomunitar sau export în țări terțe, în conformitate cu instrucțiunile A.N.S.V.S.A.

D.S.V.S.A. Bacău informează transportatorii si crescătorii de animale, în conformitate cu cerințele legislației europene in vigoare și instrucțiunile A.N.S.V.S.A., privind obligativitatea respectării condițiilor de protecție și bunăstare a animalelor pe timpul transportului, având în vedere temperaturile ridicate care se mențin în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *