Medaliații la Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lausanne 2020, premiați la Ministerul Tineretului și Sportului

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, i-a primit miercuri 21 ianuarie, la sediul MTS, pe sportivii medaliați la ediția de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lausanne 2020. Au fost prezenți cei doi campioni olimpici la monobob, Georgeta Popescu și Andrei Nica, antrenorul Cezar Popescu, reprezentantii Federației Române de Bob și Sanie, Sorin Buta – președinte și Sorina Țicu, antrenor federal, precum și Cornel Gheorghe, cel care a reprezentat-o pe Ramona Ionel, medaliata cu bronz la patinaj viteză, echipe mixt, internațional.

  “Am spus înainte de Lausanne că sportul românesc are un viitor și mă bucur că am primit o confirmare solidă. Sunt rezultate extrem de importante pentru sportul românesc, pentru că ne arată că avem tineri valoroși, cu potențial, pe care avem datoria să îi creștem și să-i susținem. Ei sunt generația care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de iarnă 2022, este esențial să avem grijă de ei, să le oferim condițiile de pregătire de care au nevoie. Toți știm ce eforturi uriașe stau în spatele muncii lor, câte mii de ore de antrenament, faptul că majoritatea dintre cei care practică aceste sporturi de iarnă, dacă nu chiar toți, se pregătesc în afară pentru că în România nu au unde. Misiunea noastră, a Ministerului Tineretului și Sportului, este să fim alături de aceștia, să credem în ei și să-i încurajăm. Evident, fără aportul antrenorilor, al celor care îi formează pe acești sportivi, aceste performanțe nu ar fi posibile, de aceea, mulțumirile noastre se adresează în egală măsură și acestora. Felicitări și mult succes pe mai departe!”, a declarat Ionuț Stroe.

  În cadrul evenimentului, ministrul tineretului și sportului, Ionuț Stroe, le-a înmânat sportivilor diplome de merit în semn de recunoaștere, plachete și buchete de flori.

  Jocurile Olimpice de Tineret s-au desfășurat în perioada 9-21 ianuarie la Lausanne și St. Moritz, România fiind reprezentată de 35 sportivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *