„National Youth Village”, un proiect ce urmareste dezvoltarea sectorului tineret în mediul rural

Patru sate din România vor purta în 2019 titlul de Sat European de Tineret într-un proiect pilot – “National Youth Village – Romania” inițiat de Asociatia Pentru Dezvoltare Activa ADA din Bacău și Curba de Cultură, Asociatia DEIS, Go Free- Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile.

*European Youth Village* este un proiect ce vine cu o viziune nouă, urmărind să contribuie la dezvoltarea sectorului tineret în mediul rural din România, având la bază experiența organizațiilor partenere de a desfășura activități cu tinerii din mediul rural și comunități multietnice. Desigur, exista si sprijinul autorităților locale și instituțiilor de învățământ din cele 4 comune: Copalnic (Maramureș), Izvoarele (Prahova), Sascut (Bacau), Sînpaul (Cluj).

Activitățile care vor marca lansarea programului Sascut – SAT EUROPEAN DE TINERET se vor desfășura după următorul program:

În intervalul orar 10:00-13:00, vom sărbători împreună voluntariatul și educația nonformală în cadrul Liceului Tehnologic ”Jacques M. Elias” din Sascut prin diverse workshopuri și activități educaționale facilitate către voluntarii Asociației pentru Dezvoltare Activă și alte organizații din județul Bacău.

În intervalul orar 13:00 – 14:00, tinerii din grupul de inițiativă #Sascut2019 vă așteaptă în centrul comunei să dezbateti ”în stradă” modul în care programul ”Satul European de Tineret” va aduce o schimbare în comuna Sascut și va contribui la dezvoltarea sectorului de tineret în mediul rural.

De la ora 14:00, la Salon Lux, vor avea loc:

– ceremonia de înmânare a titlului de Sat European de Tineret;

– momente artistice, susținute de către tineri din județul Bacău;

– ceremonia de acordare a Premiilor Tinerilor din Sascut;

– discuții și dezbateri privind importanța susținerii tinerilor din mediul rural.

Evenimentul este organizat de către Asociația pentru Dezvoltare Activă, Liceul Tehnologic ”Jacques M. Elias” din Sascut și Primăria Comunei Sascut, în parteneriat cu alte organizații, instituții și grupuri de inițiativă din județul Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *