Noi măsuri pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus în orașul Bacău

Primaria va pune la dispoziție numărul de telefon 0234. 984, disponibil 24/7 pentru pentru ca cei interesați să poată solicita sprijin referitor la situația generată de noul coronavirus. Un operator va prelua apelurile și în funcție de problemele identificate va anunța Direcția de Sănătate Publică sau va dispune soluționarea de către echipajele Poliției Locale sau de către orice altă direcție a municipalității. ATENȚIE: Acesta nu este un număr de urgență! În cazuri grave, sunați la 112!

Se vor dezinfecta piețele și stațiile de transport public și vom continua dezinfecția locurilor de joacă, a parcurilor și a mijloacelor de transport în comun la fiecare capăt de linie

Programul de funcționare al piețelor, în spațiile aparținând Municipiului Bacău, va fi limitat, astfel încat acțiunile de dezinfecție să înceapă la ora 18.30.

Spațiile de joacă pentru copii vor fi închise între orele 18.00 și 07.00, interval în care se va asigura dezinfecția echipamentelor și a mobilierului.

Se va extinde acțiunea de dezinfecție la sediul primăriei și la toate sediile instituțiilor subordonate

Teatrul de Vară ,,Radu Beligan” și Teatrul ,,Bacovia” își vor suspenda toate spectacolele.

Poliția Locală va lua legătura și cu asociațiile de proprietari pentru a se identifica toate persoanele vulnerabile, iar vineri ma voi întâlni cu asociațiile de pensionari pentru a identifica împreună persoanele vulnerabile din categoria de risc maxim, persoanele peste 65 de ani.

Se vor suplimenta echipele mixte formate din personalul Direcției de Asistență Socială și Poliția Locală care vor monitoriza persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități pentru a verifica starea lor de sănătate și pentru a le asigura, la nevoie, necesarul de alimente, produse de igienă și medicamente.

Se vor oferi soluții la distanță pentru ca populația să poată solicita și obține informații, documente, autorizații, avize, etc. prin alte mijloace decât prezentarea la sediile Primăriei sau la instituțiile subordonate

Procesul de înscriere a copiilor la creșe se va putea desfășura on-line.

Se va asigura transportul către Spitalul Județean și punerea în funcțiune a echipamentelor medicale din categoria ATI transferate de către primărie, echipamente care sunt esenţiale în eventualitatea în care vom fi nevoiţi să tratăm cazuri de Covid-19 la Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *