O intervenție la fiecare 31 de minute pentru pompierii militari băcăuani

În intervalul 18 ianuarie, ora 08:00 – 19 ianuarie, ora 08:00, pompierii militari băcăuani au desfășurat un număr de 46 de misiuni, din care 12 incendii (două incendii produse la construcții, 10 arderi necontrolate – vegetație uscată), 11 misiuni în sprijinul comunităților: o misiune acordare asistență persoane, opt misiune recunoaștere, o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și o misiune transport apă menajeră. Totodată, salvatorii au desfășurat și 23 misiuni de acordare prim ajutor.

Una dintre situațiile relevante a avut loc în data de 18 februarie a.c., la ora 15:27, în orașul Slănic Moldova, strada Florilor, când salvatori au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.

Imediat, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție cu apă și spumă, precum și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, încadrate cu 11 militari. De asemenea, a fost anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Slănic Modova care s-a deplasat cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă, încadrată cu cinci voluntari.

La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta atât la nivelul acoperișului casei, cât și în interior în două camere.

Prin intervenția promptă și rapidă a pompierilor salvatori incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Flăcările a fost lichidate după aproximativ două ore și jumătate, din momentul anunțării, cauza probabilă fiind jar, scântei căzute din sistemul de încălzire.                    

În urma incendiului au ars aproximativ 120 metri pătrați din suprafața acoperișului și bunuri materiale din două camere.

Numărul incendiilor produse la vegetația uscată continuă să se mențină la un nivel ridicat. Numai în ultima săptămână pompierii băcăuani au intervenit la 37 astfel de incendii. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile la care se supun atunci când efectuează igienizarea terenurilor fără respectarea condițiilor prevăzute de lege.         

În anul 2019, pe teritoriul judeţului s-au înregistrat 395 de incendii de vegetaţie uscată și arderi necontrolate. De la începutul anului 2020, până în prezent au fost înregistrate 104 de incendii de vegetație uscată și arderi necontrolate. Principala cauză probabilă a acestor incendii o constituie utilizarea focului deschis.

În ultimele 24 de ore, cele 11 incendii de vegetație uscată s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 25 de hectare.

Echipaje de pompieri împreună cu alți reprezentanți ai autorităților locale au acționat unitar pentru evitarea propagării flăcărilor la locuințele aflate în proximitatea zonelor de manifestare a incendiilor, precum și pentru limitarea potențialelor efecte. Prin efort susținut, nu au fost înregistrate victime în niciunul dintre aceste cazuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *