Orașul BUHUȘI a rămas fără gaz, după un incident în sistemul de transport gaze. Probleme sunt și în municipiul BACĂU

UPDATE 2: Conform informațiilor de la Transgaz, problema se va rezolva în Buhuși până vineri, 8 octombrie, ora 07:00, iar în municipiul Bacău in maxim o oră.

UPDATE 1: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a fost înștiințat despre faptul că din cauza unui incident produs în sistemul național de transport gaze naturale, consumatorii din Buhuși, municipiul Bacău, Mărgineni, Măgura, Hemeiuș, Traian și Letea Veche se confruntăm cu sistări neplanificate de gaze naturale.

Până la remedierea acestei situații, alimentarea cu gaze naturale a fost întreruptă pentru toți utilizatorii din orașul Buhuși. 

Echipe ale Transgaz S.A. și Delgaz Grid S.A. lucrează pentru remedierea situației, fiind preconizată o perioadă mai lungă de timp pentru rezolvare.

Pentru a evita orice risc, recomandăm  consumatorilor să închidă toate aparatele ce folosesc gaze naturale, iar după reluarea distribuţiei, care se va realizat treptat, să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii să deschidă imediat geamurile pentru a aerisi și să evite utilizarea iluminatului, aparatelor electrocasnice și/sau a surselor cu flacără.

ȘTIRE INIȚIALĂ:Conform notificarii operatorului de profil, din cauza unui incident in sistemul national de transport gaze naturale, a patruns aer in instalatile ce deservesc clientii din orasul Buhusi. Pâna la remedierea acestei situatii va fi intrerupta alimentarea cu gaze naturale pentru toti utilizatorii.

Se lucreaza pentru remedierea situatiei, find preconizata o perioada mai lunga de timp pentru rezolvare. Specialistii din domeniu va vor anunta când va fi reluata distributia gazelor naturale. Evitati orice risc, inchideti aparatele ce folosesc gaze naturale. ISU Bacau.” a transmis DSU.

In acest sens a fost transmisă și o notificare RO-ALERT de tipul „Alertă de urgență – Severă” catre locuitorii orașului Buhuși:

Un comentariu

  1. La naiba ! Am intrat in panica din cauza alertei de gaz natural pe care am primit-o pe telefon. Asta nu este profesionalism ! 😡Blocurile sunt pline de batrani care nu primesc Alerta pe telefon si supun pericolului zeci de oameni. V-ati spalat pe maini cu o simpla alerta care nu ajunge la cine trebuie. RUSINE!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *