Patru noi subunități de pompieri se vor dechide în viitor, în județul Bacău

Subprefectul județului Bacău, Narcis Jitaru, s-a deplasat miercuri, 31 martie 2021, in comuna Pîrjol, pentru a discuta cu primarul Vasile Lupu și reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bacău cu privire la demersurile necesar a fi efectuate la nivelul unității administrativ-teritoriale în sensul deschiderii unei subunități de pompieri.
Astfel, discuțiile au vizat etapele ce urmează a fi derulate la nivelul unității administrativ teritoriale Pîrjol pentru identificarea locației în care ar putea funcționa viitoarea subunitate de pompieri.

De asemenea, au fost analizate și eventualele probleme ce necesită a fi soluționate atât pentru identificarea terenului cât și pentru darea în administrare a acestuia către Ministerul Afacerilor Interne prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. C-tin Ene” Bacău, în vederea înființării subunității de pompieri.

Demersurile vin în contextul în care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are cuprins în strategia de dezvoltare înființarea a 100 de subunități de pompieri în țară, din care 4 în județul Bacău, prin Programul Național de Reconstrucție și Reziliență. Scopul este reducerea timpilor de răspuns și creșterea gradului de operativitate, sens în care a fost făcută o analiză la nivelul județului Bacău în urma căreia au fost identificate 4 locații, în unitățile administrativ-teritoriale Pîrjol, Parincea, Secuieni și Hemeiuș. Subunitățile de pompieri astfel inființate, urmează a deservi fiecare câte un raion de intervenție, reprezentat de comunele învecinate.

În acest sens, au fost purtate discuții cu primarii celor 4 unități administrativ teritoriale, în present fiind în desfășurare acțiunile de deplasare în teren pentru identificarea locațiilor necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *