Peste 4.000 de intervenții ale pompierilor, în acest sfârșit de săptămână

În perioada 18-20 septembrie, la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.138 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea de prim ajutor unui număr de 3.101 de persoane aflate în dificultate.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 438 de incendii, precum și în cazul a 584 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale din medii ostile, distrugere muniție neexplodată sau incidente CBRN.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 15 accidente rutiere.

O atenție deosebită a fost acordată și incendiilor care au cuprins vegetația uscată. În acest sfârșit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a 315 astfel de incendii care au afectat o suprafață de peste 1.000 de hectare. În astfel de cazuri, flăcările se întind cu repeziciune, iar salvatorii depun un efort considerabil pentru a limita și lichida arderea necontrolată. Situația este cu atât mai delicată cu cât în apropierea câmpurilor arzânde se află locuințe și există pericolul de propagare a incendiilor.

Pentru evitarea unor astfel de situații, adresăm rugămintea cetățenilor să țină cont de faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *